Forum για την πόλη

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: παρουσίαση θέσεων για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

03/11/2019
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2019 10:57


Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή, καθώς έχει δρομολογηθεί η συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής για, τουλάχιστον, δέκα χρόνια ακόμη.

Όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, από το 2016, προειδοποιούσε για την επερχόμενη κρίση στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, οι περισσότεροι αδιαφορούσαν και σιωπούσαν. Άλλοι από άγνοια και έλλειψη ενδιαφέροντος και άλλοι επειδή προσδοκούσαν οφέλη (πολιτικά και οικονομικά) από τη γιγάντωση της κρίσης. Σήμερα, όλοι μιλούν γι’ αυτήν. Μόνο που τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα, αφού:

  • Τα χρονικά περιθώρια -για αναστροφή πορείας- έχουν στενέψει ασφυκτικά.
  • Το πολιτικό περιβάλλον, σε εθνικό επίπεδο και στο επίπεδο της περιφέρειας, δεν ευνοεί λύσεις σε φιλοπεριβαλλοντική κατεύθυνση και σε όφελος της κοινωνίας.
  • Υπάρχει ισχυρή επιχειρηματική πίεση για την υιοθέτηση πολιτικών και πρακτικών, που θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα, με προμετωπίδα την πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων και την εισαγωγή της καύσης, σαν βασικής μεθόδου.

Ακριβώς αυτή τη στιγμή και σε πείσμα όσων προσπαθούν να ξαναπαίξουν το χαρτί της Φυλής, σαν προσωρινής ή μεταβατικής λύσης,

 

το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

παρουσιάζει τις θέσεις του για:

το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και

την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

την Τρίτη 12.11.2019, στις 19:00, στο Δημαρχείο Ιλίου

(Κάλχου 48-50)

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο